Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van de activiteiten

Huttendorp Schenkel

Elk jaar wordt in de laatste week van de zomervakantie het Huttendorp gehouden. Tijdens het Huttendorp kunnen kineren van 6 t/m 12 jaar zich een week lang uitleven met het bouwen van hutten, spelletjes doen en nog veel meer leuke dingen. 

Hutten bouwen staat natuurlijk voorop tijdens het Huttendorp! Met een vrachtwagen vol pallets gaan we de mooiste hutten maken. Elk jaar heeft het Huttendorp een thema waarmee de huttenbouwers aan de slag gaan om een hut te bouwen die iets met het thema te maken heeft. 

Een hut bouwen doe je natuurlijk niet alleen. In groepjes van ongeveer 8 huttenbouwers ga je met je begeleider(s) aan de slag. Eerst pallets verzamelen, dan een stevige basis neerzetten en daarna de hut zo gaaf en mooi mogelijk inrichten en versieren. In de Huttendorp Klushoek kun je gereeschap, spijkers en touw halen en helpen we je met het maken van dingen voor je hut.  

Kamperen 

Op dinsdagavond kun je een nacht blijven slapen op het Huttendorpveld. Hiervoor moet je je apart inschrijven. Dit kan tot dinsdagmiddag 14:00 uur. Kamperen doen we niet in de hutten maar in kleine tentjes op het huttendorpveld. 

Aan het begin van de avond bouwen we de tentjes op. Daarna start het avondprogramma van de kampeeravond. We gaan film kijken of spelletjes doen op het huttendorpveld. 

Bonte Avond  

Het Huttendorp is natuurlijk niet compleet zonder een avond feest vieren! Dit doen we tijdens de Bonte Avond op donderdagavond. Tijdens de Bonte Avond mag je iedereen uitnodigen om mee te komen en de hut die je met je groep gebouwd hebt te laten zien. Ook kun je met je groep een optreden op het podium doen. Verder zijn er allerlij andere activiteiten op het Huttendorpveld te doen

De gouden, zilveren en bronze hamer 

Op vrijdag is het Huttendorp alweer bijna afgelopen. Maar niet voordat de Huttendorpjury alle hutten heeft bekeken en de mooiste hut van dit Huttendorp heeft uitgekozen. De 3 mooiste hutten winnen de traditionele gouden, zilveren en bronzen Huttendorp Schenkel hamer! 

Info Huttendorp Schenkel

Programma Huttendorp 2021

Kennisgeving omwonenden 

Huttendorp Schenkel

Info coronavirus