Volg ons op Facebook en blijf op de hoogte van de activiteiten

- geen huttendorp i.v.m. het coronavirus -

Huttendorp Schenkel 2020

Update 24 juli 2020

Helaas hebben we na lang wikken en wegen moeten besluiten dat Huttendorp Schenkel 2020 niet doorgaat. Met allerlei maatregelen zou er misschien een manier zijn om het Huttendorp door te laten gaan, maar weten we dan zeker dat we het virus buiten de deur kunnen houden? Nee, helaas weten we dat niet zeker.

 

We weten inmiddels meer over het virus. Onder andere dat kinderen er minder vatbaar voor zijn en dat zolang we in de open buitenlucht zijn de kans op verspreiding van het virus kleiner lijkt te zijn. Dit waren in eerste instantie positieve ontwikkelingen om het Huttendorp toch een kans te geven. Toch zien we de laatste tijd, vooral na de versoepeling van een flink aantal regels, dat het virus links en rechts weer opduikt en er nieuwe besmettingsbronnen ontstaan. De organisatie van Huttendorp Schenkel wil niet het risico lopen dat er op welke manier dan ook besmettingen ontstaan tijdens het Huttendorp. Die verantwoordelijkheid willen en kunnen we niet nemen. 

 

We vinden het heel jammer dat we dit besluit hebben moeten nemen. Juist omdat de kinderen het zo verdiend hadden na een lange periode thuis en het misschien niet op vakantie kunnen. We beloven dat we er volgend jaar weer een knalfeest van gaan maken! We hopen dat jullie er volgend jaar weer bij zijn en natuurlijk hopen we ook op jullie begrip voor dit besluit. 

 

Tot slot. Als je dit jaar 12 jaar bent geworden en dit je laatste Huttendorp zou zijn geweest dan mag je volgend jaar gewoon mee doen! Zodra we met de organisatie van Huttendorp 2021 beginnen houden we je via de website en facebook op de hoogte! 

 

 

Update 31 mei 2020

We kunnen helaas nog niet veel meer melden dan we eerder gedaan hebben. Ondanks de laatste versoepelingen van de landelijke maatregelen, blijft de situatie voor het Huttendorp hetzelfde. Evenementen, waar ook het Huttendorp onder valt, blijven tot 1 september verboden. Wel weten we inmiddels dat het mogelijk is dat er een uitzondering gemaakt kan worden op de in onze regio geldende noodverordening. Maar dat kan alleen als de omstandigheden dat toelaten en daar is nu nog geen spraken van. We hopen dus nog steeds op verbetering van de situatie en dat iedereen zich aan de "corona regels" houdt. 

 

 

9 mei 2020

Het coronavirus. We zijn er allemaal elke dag mee bezig. Ook de huttendorporganisatie volgt alles van dag tot dag. En de grote vraag is natuurlijk: gaat het Huttendorp dit jaar door? Daar kunnen we nu nog geen antwoord op geven. Want alles hangt af van hoe de situatie rond het coronavirus zich verder ontwikkeld. Blijft alles beheersbaar en worden de regels minder streng, of gaat het virus zich toch weer verspreiden? Niemand weet het.

 

Wat we wel kunnen vertellen is dat we de moed nog niet hebben opgegeven. De organisatie draait en we zijn druk aan het bedenken hoe we het Huttendorp op een voor iedereen veilige en verantwoorde manier door kunnen laten gaan. Natuurlijk hebben we daar ook goedkeuring van de gemeente voor nodig. Op dit moment hebben we de vraag of het Huttendorp onder bepaalde voorwaarden door mag en kan gaan bij de gemeente neergelegd. We wachten nog op antwoord.

 

Totdat zeker is dat het huttendorp niet door kan gaan blijven we doorgaan met de organisatie. Alles hangt af van de toestemming die we wel of niet krijgen en of we kunnen voldoen aan de regels als het Huttendorp wel door mag gaan. Vanaf 1 juni openen we de inschrijvingen via de website en kun je je opgeven om mee te doen. Houd er wel rekening mee dat als het echt niet anders kan we alsnog kunnen besluiten om het Huttendorp niet door te laten gaan.

 

Heb je vragen dan kun je ons bereiken via het contactformulier op de website, per e-mail huttendorpschenkel@madijssel.nl of via onze facebookpagina

 

We houden je via de website op de hoogte!